Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Vatten och hav

Nytt nätverk kämpar för ett hav fritt från plast

Publicerad: 21 april 2017, 04:02

Nu startar det nya nätverket ”Håll havet rent” som ska kämpa för ett hav rent från plast. Förhoppningen är att skapa en bred allians av företag, myndigheter och akademi.


Den 23 april startar det nya nätverket ”Håll havet rent” som ska kämpa för ett hav rent från plast. Bakom initiativet står Håll Sverige Rent som från början tänkte sig en välgörenhetsgala för havet.
– När vi först gick ut och lanserade den här idén tänkte vi oss någon typ av välgörenhetsgala. Men de företag vi vände oss ville hellre göra något på riktigt. Då beslutade vi att starta det här nätverket som ju egentligen passar oss bättre eftersom vi vill göra något mer långsiktigt, berättar Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz.

För att få grepp om problemet vill man skapa en bred allians av företag, myndigheter och akademi.
– Håll Sverige Rent kan bidra med kunskap och identifiera vad man behöver veta och inspirera företagen att arbeta på de sätt de kan, det kan till exempel gälla att ta fram förpackningar av andra material och så vidare, säger Johanna Ragnartz.

Under de sex veckor som Håll Sverige Rent hittills har jobbat med projektet har sex företag gått med i nätverket.
– Just nu är det Lidl, Systembolaget, Billerudkorsnäs, Apoteket, Orkla Foods och Konsumentföreningen Stockholm, berättar Johanna Ragnartz som hoppas att fler företag går med i nätverket.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.