Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Vatten och hav

Predects vattenanalys vann IBM-tävling

Publicerad: 24 Maj 2010, 06:57

Predects system för realtidsanalys av vattenkvalitet föll IBM på läppen. Cleantechbolaget tog hem priset i entreprenörstävlingen Smartcamp Sweden.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Cleantechbolaget Predect har vunnit IBM:s entreprenörstävling Smartcamp Sweden. Priset i tävlingen, som genomfördes i samarbete med affärsinkubatorn Sting, är ett tre månader långt mentorskap från IBM. Som vinnare i den svenska tävlingen går Predect även vidare till en global Smartcamp-final i Dublin i november.

Predect vann tävlingen för sin realtidsanalys av vattenkvalitet. Med hjälp av automatisk provtagning kan misstänkt mikrobiell förorening av vattnet fångas upp. Systemet testas bland annat vid Borensbergs ytvattenverk i Motala.

– Vi är otroligt glada att stå som segrare i hård konkurrens med mycket kvalificerade bolag, men vi ser framförallt en spännande möjlighet att kunna kombinera IBMs produkter och tjänster med Predects lösning och på sätt öka värdet för våra kunder, säger Karl Bohman, vd på Predect, i ett pressmeddelande.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.