Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Regeringen: Ingen havsmiljöproposition före valet

Publicerad: 13 april 2022, 09:28

Klimat- och miljö­minister Annika Strandhäll (S).

Foto: Lars Schröder/TT

Regeringen kommer inte att lägga fram en havsmiljöproposition under nuvarande mandatperiod. Det meddelar klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S).

Ämnen i artikeln:

HavRegeringen

Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se


Beskedet lämnar Annika Strandhäll (S) i ett skriftligt svar till riksdagsledamoten Betty Malmberg (M), som tidigare bett om ett förtydligande från regeringen om varför ett sådant lagförslag uteblivit, något som Aktuell Hållbarhet rapporterat om. 

”Det har varit den här regeringens ambition att lämna en havsmiljöproposition under innevarande mandatperiod. Eftersom relevanta underlag fortfarande är under beredning har det dessvärre inte varit möjligt att hinna med det inom utsatt tid”, skriver Annika Strandhäll (S) i sitt svar till riksdagsledamoten, och avslutar sedan:

”I ljuset av att det är riksdagsval i höst kan jag inte uttala mig om hur en kommande regering avser att agera i frågan.”

Regeringen uppgav i sitt budgetförslag förra hösten att en havsmiljöproposition ska lämnas till riksdagen under våren 2022, vilket inte har skett. 

Moderaternas riksdagsledamot Betty Malmberg har därefter vid två tillfällen krävt svar på varför ett lagförslag dröjt i skriftliga frågor till miljö- och klimatminister Annika Strandhäll.

Läs Aktuell Hållbarhets tidigare rapportering 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev