Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

SPP lanserar vattenfond – spår rejäl avkastning

Publicerad: 27 augusti 2015, 06:42

I morgon, fredag, under den pågående Världsvattenveckan i Stockholm, lanserar SPP vattenfonden Parvest Aqua.


SPP är säker på att fonden ligger rätt i tiden.

– Vår övertygelse är att de bolag som tar framtidsutmaningarna på allvar är framtidens vinnare, därför är fonden ett bra alternativ som komplement i sparportföljen. Sektorn i sig har i dag högre tillväxt än den övriga ekonomin, samtidigt som fonden satsar på att hitta lösningen på en av vår tids största utmaningar säger Nathalie Green, chef för SPP:s Investeringserbjudande.

Enligt SPP, som refererar till World Economic Forum, måste hoten med klimatförändringarna och den ökande, globala vattenbristen tas på allvar. Både tillväxtländer och utvecklade länder måste göra stora infrastrukturinvesteringar för att modernisera systemen för vattenrening, vatteneffektivisering och vattenförsörjning.

– Fonden Parvest Aqua bidrar både till en hållbar samhällsutveckling samtidigt som sparare får möjlighet att ta del av den höga tillväxt som väntas i branschen. Förvaltningen av fonden är aktiv med en koncentrerad portfölj på ungefär 50 bolag från hela världen, säger Nathalie Green.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.