Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag16.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Vatten och hav

Sverige satsar 1,6 miljarder på vatten-projekt

Publicerad: 15 April 2014, 07:41

På mötet för Sanitation and Water for All i Washington förra fredagen meddelade Sidas generaldirektör Marie Ottosson att Sverige kommer att satsa 1,6 miljarder på vatten och sanitets-projekt i världen under de kommande fyra åren.


Ämnen i artikeln:

Sida

För första gången deltog Sverige på mötet för ’Sanitation and Water for All’ (SWA) där ministrar och representanter från olika länder och organisationer lägger fram konkreta åtaganden för att förbättra tillgången till vatten, sanitet och hygien världen över. Det skriver WaterAid Sverige i ett pressmeddelande.

Sverige, som vid mötet i Washington representerades av Sidas vice generaldirektör Marie Ottosson, tillkännagav prioriterade satsningar på totalt 1,6 miljarder över 4 år.

Sida kommer att avsätta ungefär 410 miljoner kronor per år från 2014-2017 för insatser för vatten, sanitet och hygien med ett särskilt fokus på att förbättra tillgången för kvinnor och barn.

– Vi är otroligt glada över Sveriges åtagande och det starka politiska engagemang som visas för dessa fundamentala mänskliga rättigheter. Givet dagens situation, där runt 1400 barn under 5 år dör varje dag i förebyggbara diarrésjukdomar, kan Sveriges engagemang och ökade satsning inte vara mer välkommen”, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare på WaterAid Sverige i pressmeddelandet.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Sida

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.