Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Sweco: Cirkulära metoder viktig lösning för framtidens vattenförsörjning

Publicerad: 22 mars 2022, 10:32

Sweco lyfter fram cirkulära metoder som en viktig lösning för framtidens vattenförsörjning.

Foto: Tony Gutierrez

Cirkulära metoder är en viktig lösning för att säkra framtidens vattenförsörjning, enligt en ny rapport från Sweco.


Ämnen i artikeln:

Vattenrening

På Internationella vattendagen den 22 mars publicerar teknikkonsulten Sweco en ny rapport med strategier för framtidens vattenförsörjning.

Bland annat lyfts cirkulära metoder fram som en viktig lösning. Det handlar om att öka återanvändningen och reningen av regn- och avloppsvatten lokalt, enligt bolaget.  

Sweco har även genomfört en Novus-undersökning om svenskarnas inställning till vattenbesparing och återanvändning av vatten. 

Undersökningen visar att kunskapen om vattenbesparing är högst i Gotland, Småland och Öland. Hela 96 procent uppger att de vet hur de sparar dricksvätten. 

Samtidigt svarar 22 procent i länen att de är oroade för vattenbrist till följd av en ökad befolkning, vilket kan jämföras med riksgenomsnittet på 15 procent. 

”En anledning till den höga medvetenheten i den här regionen kan ha att göra med torkan sommaren 2018. Det beror nog också på turisternas tillströmning till öarna på sommaren då fler ska dela på vattnet”, säger Kristin Barkman, dricksvattenexpert på Sweco i en kommentar.

Läs rapporten

Jonas Fagerström

jonas.fagerstrom@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Vattenrening

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.