Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Vattenfall bygger elbilar på Facebook

Publicerad: 16 december 2010, 07:32

Elbilsguiden från Vattenfall. Så heter en ny Facebook-sida från energijätten som vill sprida kunskap om elbilar.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Vattenfall har startat Facebook-sidan Elbilsguiden från Vattenfall. Syftet med sidan är att ”skapa en kanal för att bygga och förmedla kunskap” skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi vet att många är intresserade och har frågor om elbilar. Vår förhoppning är att det successivt utvecklas en dialog och hög aktivitet bland dem som blir vänner på Facebook, så att inte bara vi utan alla medverkande delar med sig av sin kunskap, säger Erik Sundström, kommunikationsansvarig för e-mobility, i en kommentar.

Syftet är också att råda bot på den okunskap som finns kring elbilar, menar Vattenfall.

– Vi lanserar Facebookinitiativet för att skapa dialog, sprida kunskap och ta död på myter, men vi vill samtidigt lyfta upp problem och hinder. Genom våra olika aktiviteter och projekt har vi byggt upp en bred kunskap om elbilar. Vi vill dela med oss av den kunskapen. Till exempel kommer vi att lansera en Elbilsexpert som man kan ställa frågor till, kommenterar Erik Sundström.

Facebook-sidan vänder sig i första hand till privatpersoner men även till andra intressenter. Bland annat ska riktad information gå till de som varit intresserad av att bli testförare på elbilar.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.