Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Vattenfall byter ut hela bilparken till eldrivet

Publicerad: 8 februari 2017, 14:46

Maria Cruseman maria@formochkommunikation.se

Vattenfall ska byta ut hela sin bilpark i Sverige, Nederländerna och Tyskland till eldrivna fordon. Under fem år ska 3500 bilar bytas mot elbilar och elhybrider.


Ämnen i artikeln:

KlimatförändringarVäxthuseffekten

– Det handlar dels om de personal- och tjänstebilar vi har. Där kommer vi bara att erbjuda elektriska alternativ eller elhybrider. Den andra delen är servicefordon. Där är det lite svårare men det börjar komma en del intressanta modeller på det området också så vi har för avsikt att gå samma väg där, säger Magnus Hall vd och koncernchef för Vattenfall till Aktuell Hållbarhet.

Vad ser du för utmaningar med att göra det här?
– Det finns en del frågor gällande hur man ska hantera det mot personal, med förmånsvärden och annat. Det blir lite dyrare, i alla fall initialt, så därför har vi utökat våra ramar för vad man får välja. Ofta använder man ju sin tjänstebil till många olika saker och då behöver den kunna uppfylla de krav man har, men vi har märkt att det kommer allt varianter av elbilar och elhybrider så jag tror inte att det kommer att bli något problem.

– Det här med förmånsbeskattningsfrågor är också något vi vill titta på när vi erbjuder laddningsinfrastruktur till andra. Det här blir ju en föremånsbeskattningsfråga och vi vill hitta betalningsmodeller och lösningar som gör att folk enkelt kan ladda enkelt och få ett avdrag, utan att det blir en skatteproblem.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.