Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Vatten och hav

Vattenfall gör sig av med gasfält

Publicerad: 24 Maj 2011, 04:50

Som ett led i Vattenfalls nya strategi säljer företaget dotterbolaget Nuons andelar i ett antal producerande gasfält.


Ämnen i artikeln:

NordsjönVattenfall

Vattenfall har träffat en överenskommelse om försäljning av Nuon Exploration and Production B.V. till Tullow Oil. Vilket innebär att man gör sig av med andelar i 35 producerande gasfält i den holländska delen av Nordsjön.

Försäljningen av E&P:s tillgångar är ett led i Vattenfalls nya strategiska inriktning där fokus ligger på att skapa finansiell flexibilitet och minska CO2-exponeringen, skriver Vattenfall i ett pressmeddelande.

– Jag är nöjd med att kunna informera att vi i Tullow Oil plc har hittat en lämplig ny ägare till Nuon Exploration och Production B.V. Försäljningen är ett led i Vattenfalls pågående arbete med att inrikta sig på sina kärnområden och att leverera enligt den nya strategin, säger Øystein Løseth, Vattenfalls koncernchef.

Avtalet med Tullow Oil tecknades i måndags och om allt går enligt planerna kommer affären att vara helt genomförd i juli.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

NordsjönVattenfall

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.