Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Vatten och hav

Vattenfall planerar för ny kärnkraft i Sverige

Publicerad: 10 Februari 2012, 08:54

Har ett team på 30 personer som jobbar med frågan.


Ämnen i artikeln:

Vattenfall

Dagens Industri avslöjar i dag att det statliga energibolaget Vattenfall sedan några månader tillbaka arbetar med att analysera möjligheterna att bygga en ny kärnkraftsreaktor i Sverige.

− Det är fullt allvar. Vi har ett ganska stort team med 25-30 personer som utvärderar förutsättningarna att kunna bygga en ny reaktor, säger koncernchefen Øystein Løseth till Di.

Løseth vill dock inte ge något besked till tidningen om det kommer bli någon ansökan om att få bygga och när den i så fall skulle komma att lämnas in. Men han bekräftar för Di att det sedan några månader tillbaka pågår ett intensivt arbete med att analysera möjligheterna att ersätta någon av Vattenfalls reaktorer i Forsmark eller Ringhals.

− Dagens reaktorer blir allt äldre. Även om vi investerar stort i livstidsförlängningar måste de förr eller senare stängas. Med den nya lagstiftning som gäller är det numera möjligt att ersätta en gammal reaktor med en ny, säger Øystein Løseth till Di.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

Vattenfall

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.