lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Vattenfall säljer teknikkonsulter

Publicerad: 14 april 2011, 05:01

Vattenfall säljer delar av den svenska teknikkonsultverksamheten. 360 anställda vid 22 kontor berörs.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknikVattenfall

Finländska Pöyry köper delar av Vattenfalls svenska teknikkonsultverksamhet. Återstoden av Vattenfall Power Consultant som fokuserar på vattenkraft, vindkraft, elnät samt kraftvärme kommer att överföras till ett nystartat bolag, Swedpower.

”SwedPower kommer fortsättningsvis att vara en viktig partner för Vattenfall och dessutom en utmärkt plats där våra anställda kan fortsätta att utvecklas.”, skriver Christopher Eckerberg, direktör för BU Engineering på Vattenfall, i ett pressmeddelande.

Försäljningen är ett led i Vattenfalls nya strategiska inrikning där bolaget fokuserar på kärnverksamheten i Sverige, Tyskland och Holland. Konsulttjänster på den externa marknaden är inte längre kärnverksamhet, meddelar Vattenfall.

360 anställda vid 22 kontro i Sverige, Norge och Storbritannien berörs av försäljningen. Störst är bolagets närvaro på den svenska marknaden. Affären beräknas vara slutförd i juni.

”Vi är mycket nöjda över att få välkomna Vattenfalls experter till Pöyry. Vattenfall har mångårig erfarenhet av teknikkonsulting och att implementera projekt i energibranschen. Med Vattenfalls expertis som en del av Pöyry kan vi nu tillsammans erbjuda våra kunder unika lösningar inom vattenkraft, kraftvärme, elnät och förnybar energi. Denna kraftsamling kommer också att öppna upp möjligheter för gemensamma internationella projekt. För Pöyry är detta förvärv ett viktigt steg för att utöka affärerna inom energiområdet i Sverige.”, skriver Pöyrys vd Heikki Malinen i ett pressmeddelande.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev