Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Vatten och hav

Vattenfall uppges vilja sälja kolkraftsverksamhet

Publicerad: 23 Februari 2011, 10:05

Uppgifter gör gällande att Vattenfall planerar sälja verksamheter i Polen, Finland, Danmark och Belgien till ett värde av 26 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

VattenfallAffärerKolkraft

Vattenfall har köpt kolkraft i Europa för ett värde av 200 miljarder kronor. Efter att ekonomiska problem uppstått har det ryktats om att Vattenfall planerar att sälja delar av verksamheten utomlands.

Nyligen meddelade Reuters att Vattenfall har planer på att sälja tillgångar värda 26 miljarder kronor och hänvisade till anonyma kä Enligt Reuters har planerna utformats sedan september 2010 och kontakter med Deutsche Bank, Danske Bank och ING har tagits för att sälja tillgångar i Polen, Finland och Danmark.

Enligt
en talesperson för Vattenfall som Reuters talat med har en process påbörjats för att uppskatta värdet av en avknoppning av verksamheter utanför kärnländerna – det vill säga Sverigte, Tyskland och Nederländerna.

Intresset av att köpa Vattenfalls tillgångar i kolkraft har tidigare ifrågasatts. Vissa bedömare menar att Vattenfall i och med sin intensiva uppköp av Europas kolkraft idag sitter med svarte petter på hand i den Europeiska energibranschen.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

VattenfallAffärerKolkraft

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.