torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Vattenfalls koncernchef blir klimatrådgivare åt FN

Publicerad: 22 juni 2009, 11:23

Vattenfall fortsätter hålla hög profil i klimatfrågan, trots hård kritik från regering och medier. Förra veckan meddelade man att koncernchef Leif G Josefsson har tackat ja till en inbjudan att delta i FN:s nya rådgivargrupp i energi- och klimatfrågor.


JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Enligt Vattenfall koncernchef Lars G Josefsson tackat ja till en inbjudan från FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon att ingå i hans nya rådgivargrupp om energi- och klimatfrågor.
– Jag har beslutat att bilda en rådgivargrupp inom energi och klimatfrågor, som ska sammanföra affärsledare, experter och verksamma inom energi och klimatbranschen, för att stödja mig och FN i våra insatser för att möta de klimatutmaningar världen står inför, säger FNs generalsekreterare Ban Ki-moon i ett pressmeddelande från Vattenfall.

Lars G Josefsson
säger att han är glad över inbjudan och att han valt att tacka ja.
– Jag tackar med glädje ja till inbjudan att delta i denna rådgivande grupp, som jag hoppas kommer att spela en viktig roll för att påskynda beslut och åtgärder som kan spela en avgörande roll för att hejda klimatförändringen. Inbjudan är också ett erkännande av betydelsen av Vattenfalls ansträngningar att driva på energi- och klimatfrågan, säger han.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev