Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Vattenparasiten i Östersund inringad

Publicerad: 3 december 2010, 10:05

Kommunen och polisen i Östersund har gjort ett genombrott i jakten på tarmparasiten i Östersunds dricksvatten.


SR P4 Jämtland avslöjade igår att kommunen och polisen i Östersund ringat in smittkällan till området Odensala. Där har man hittat extremt höga halter av vattenparasiten. Idag fortsätter jakten och ytterligare vattenprover kommer att tas från området.

Miljöaktuellt har tidigare berättat att en förundersökning om miljöbrott har startats om vattenparasiten. Det är därför polisen är med och genomför sökningen efter källan.
– Man försöker ju att ringa in det här området så att man får ett så snävt område som möjligt, och det et är ett tålmodigt arbete som antagligen kommer att ta tid, säger kriminaltekniker Per Handspik till P4 Jämtland.

Nu väntas emellertid ytterligare information från utredningen dröja ett tag. Analysen av polisens provtagningar kan ta veckor. Miljöåklagare Christer B Jarlås säger också till P4 Jämtland att han med största sannolikhet inte kommer delge någon misstanke om miljöbrott idag.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.