Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Vem ska betala för vårt vatten?

Publicerad: 6 juli 2016, 17:17

Your browser does not support iframes. Vem ska betala för vårt vatten? Behovet av vattenåtgärder är stort. Knappt 40 procent av vattnet i Sverige uppnår inte god status. Grundprincipen är att förorenaren betalar. Men är…


Vem ska betala för vårt vatten?
Behovet av vattenåtgärder är stort. Knappt 40 procent av vattnet i Sverige uppnår inte god status. Grundprincipen är att förorenaren betalar. Men är kostnaderna för vattenåtgärder rimliga och var går gränsen för hur mycket en sektor kan bära? Inom ramen för en kommande vägledning om orimliga kostnader har Havs- och vattenmyndigheten utvecklat en metod för att analysera betalningsförmåga inom olika sektorer. Vägledningen syftar till att väga nyttor mot kostnader och analysera sektorernas betalningsmöjligheter som ett underlag för att sätta undantag från att nå god vattenstatus. Under seminariet presenterar vi metoden och diskuterar fördelningen av kostnader för vattenåtgärder.
Talare:
Marie Berghult, Havs- och vattenmyndigheten
Katarina Vartia, Havs- och vattenmyndigheten
Anna Löfmarck, Bisnode
Ellen Bruno, Naturskyddsföreningen
Joakim Kruse, Vattenmyndigheten Bottenhavet
Gun Åhrling-Rundström, Energiföretagen Sverige
Peter Wallenberg, Lantbrukarnas
Arrangör: Havs- och vattenmyndigheten

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.