Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Vatten och hav

Verktyget som sätter press på regeringarnas vattenarbete

Publicerad: 23 Augusti 2011, 06:01

Många regeringar, inte minst i utvecklingsländer, lovar runt men håller tunt när det kommer till ökad vattentillgång och bättre sanitet. Med verktyget WASHwatch.org kan vem som helst kontrollera att alla fagra vattenlöften uppfylls.


Ämnen i artikeln:

World Water Week

Världens regeringar, inte minst i Afrika och Asien har länge gjort löften om ökad tillgång till vatten och förbättrad sanitet för befolkningen. Men trots löftena sker utvecklingen alldeles för långsamt och idag har 884 miljoner människor i världen fortfarande inte tillgång till säkert dricksvatten och 2,6 miljarder människor har inte tillgång till toaletter. Detta resulterar i olika former av diarrésjukdomar som varje dag dödar runt 4000 barn.

Därför har nu organisationen WaterAid skapat det nya online-verktyget WASHwatch.org där man medborgare och organisationer kan ställa beslutsfattarna till svars för att inte uppfyllta de löften man gjort. Verktyget övervakar nationella löften och åtaganden gällande vatten, sanitet och hygien. Samtidigt identifierar man områden där de nationella regeringarna inte lever upp till sina åtaganden och områden där det behövs förbättringar. Hemsidan rankar också hur långt länderna genomfört de löften man åtagit sig.

Testa WASHwatch.org här!

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

World Water Week

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.