Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

WWF: Så kan regeringen rädda havet

Publicerad: 23 april 2015, 07:45

Världsnaturfonden uppmanar beslutsfattarna att arbeta för minskad klimatpåverkan, säkerhetställa resurser för framtiden och agera för en hållbar havsförvaltning.


Ämnen i artikeln:

WWF

– Världens hav föder oss, skapar jobb och välmående, men ändå låter vi dem kollapsa framför våra ögon. Sveriges regering har en viktig roll att spela och vi uppmanar den att ta tre steg: arbeta för starka FN-mål för havet, att skriva på ett ambitiöst klimatavtal i Paris och öka skyddet av haven, säger svenska WWF:s generalsekreterare Håkan Wirtén.

Omsättningen av varor och tjänster globalt, beroende av haven, värderas till otroliga 21 biljoner kronor per år, enligt en rapport som släpps av WWF internationellt i dag.

– Omkring 3 miljarder människor är i dag direkt beroende av fisk som proteinkälla. Utan en fungerande förvaltning fångar vi för mycket fisk, överexploaterar havets resurser, förorenar och försurar havet till nivåer där naturens system riskerar att kollapsa, säger Åsa Ranung, chef för WWF:s vattenmiljöenhet.

Läs mer här.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

WWF

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News