Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Advania Sverige

Inkludering i IT-branschen: "Det har blivit en överlevnadsfråga"

Den interna kulturen är helt avgörande för att företag ska kunna attrahera och behålla talanger. "För att kunna fortsätta växa och skapa konkurrenskraftiga team måste vi vara bra på att skapa en inkluderande, attraktiv och trygg företagskultur", konstaterar Magnus Wemby, HR-direktör på Advania.

Publicerad: 19 oktober 2021, 09:42


Hela IT-sektorn skriker efter kompetens, och det blir allt svårare att hitta talanger. På Advania, som erbjuder företag kompletta IT-lösningar, har man förstått vikten av att rekrytera talanger från nya målgrupper, och inte enbart de som redan känner sig hemma i branschen. 

– Enligt IT- och telekombolagens egna siffror så är till exempel andelen kvinnor i branschen bara 29 procent. Och backar man tiden tio år var motsvarande siffra 33 procent. För mig är det här ingen "tick in the box" utan en överlevnadsfråga, något som måste ske – både att rekrytera fler kvinnor och att behålla dem, säger Magnus Wemby.

Han poängterar vikten av att skapa och upprätthålla en inkluderande företagskultur där personalen vill stanna kvar och utvecklas över tid.

Våga ta små steg, varje dag

– Inkludering börjar alltid uppifrån. Våga förändra, börja i ledningen och arbeta därifrån. Tillsätt fler kvinnor i ledande positioner och visa på det goda exemplet. Samtidigt måste man hela tiden arbeta med kulturen och attraktionskraften, säger Magnus Wemby.

Han berättar att alla chefer på Advania nu har genomgått en utbildning i inkluderande kommunikation, i syfte att skapa en intern ögonöppnare.

– Frågan är komplex och jag vet att vi har långt kvar att gå. Dock tror jag att många gör det till en för stor fråga, med risk att fastna där. Man måste våga göra lite skillnad varje dag. Våga förändra och göra någonting nytt och hela tiden förflytta sig. Det är bästa vägen framåt!

Skapa mål och följ upp dem löpande

På Advania är man stolta över att andelen kvinnor i ledande positioner, som till exempel projektledare och IT-specialister, hela tiden ökar.

– Så länge siffrorna går åt rätt håll vet vi att vi gör rätt saker. Därför är det viktigt att vi fortsätter att sätta upp mål kopplade till mångfald och löpande följer upp dessa, säger Magnus Wemby.

Han poängterar att det i slutändan är affärskritiska frågor. 

 – För att vi som företag ska kunna fortsätta att växa och vara konkurrenskraftiga är mångfald bland det viktigaste vi kan arbeta med. Vi kan inte vänta eller hoppas på att detta ska lösa sig per automatik, vi måste agera och bli mer inkluderande nu. Det är en resa vi har påbörjat och också redan kan se positiva effekter av.

Film: I avsnitt 4 av Impact by Advania diskuterar Magnus tillsammans med andra deltagare betydelsen av mångfald. Se avsnittet här.

www.advania.se

Texten är en annons från Advania Sverige