Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från BillerudKorsnäs

Lokalt samspel viktigt i kristider

Det har aldrig varit så tydligt som nu hur viktigt samspelet är med omvärlden.

Publicerad: 13 Maj 2020, 18:00


BillerudKorsnäs är visserligen en global leverantör av hållbara förpackningsmaterial, men vi är också väldigt lokala och har ett ömsesidigt utbyte med kommunerna där vi verkar. Huvuddelen av vår produktion finns i Sverige, i de flesta fall på små orter där vi är den största arbetsgivaren. Det ställer krav på oss att vara en god samarbetspartner, inte minst under rådande kris.

Vi jobbar just nu stenhårt för att vår verksamhet ska hålla igång. Krisläget har blivit det nya normala, och det går hittills riktigt bra. Detta sagt med stor ödmjukhet inför att vi kan komma att drabbas hårt av sjukdomen framöver. Vi känner ett otroligt starkt engagemang internt och sätter som alltid säkerheten först. Vi har alla anpassat arbetsrutinerna till läget och vet hur viktigt det är att vi samtidigt kan svara upp mot omvärldens behov. Vi är till exempel en stor leverantör av förpackningsmaterial till livsmedel och medicinska produkter.

För de kommuner där vi har våra bruk känner vi ett extra stort ansvar. Vi levererar bland annat fjärrvärme av den spillvärme som uppstår i vår produktion och som vi själva inte kan dra nytta av. Det är ingen slump att landsbygdsminister Jennie Nilsson vid Forum för Bioekonomi härom veckan pekade på vår industris produktion av fjärrvärme som exempel på samhällskritisk verksamhet. 2019 levererade vi på BillerudKorsnäs fjärrvärme motsvarande uppvärmning av ungefär 47 000 villor. En verksamhet som få känner till men som är betydelsefull lokalt.

Det är centralt att vi kan fortsätta driva vår verksamhet genom krisen och svara upp mot omvärldens behov. Att regeringen och kommunerna ser att vi är samhällskritisk verksamhet är en av nycklarna till detta framöver. Samhället måste fortsätta att fungera och därför måste vi fortsätta att jobba – för en hållbar framtid.

Läs mer på billerudkorsnas.se

Artikeln är producerad i samarbete med BillerudKorsnäs och ej en artikel av Aktuell Hållbarhet