söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Swedavia

Utveckla miljöarbetet inom flygbranschen: Swedavia söker nya medarbetare

Swedavia ska förbli ledande när det gäller att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Nu söker bolaget en miljöchef till Malmö och en biträdande miljöchef till Stockholm.

Publicerad: 16 mars 2023, 16:21


Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är bolagets egna flygplatsverksamhet helt fossilfri.

– Det är vi väldigt stolta över, men det betyder inte att vi är nöjda. Nästa steg är att hela flygplatsen, med alla dess aktörer, ska bli fossilfri. Vi ska självklart vara med och driva det fortsatta arbetet med flygets klimatomställning, säger Therese Forsström, miljöchef på Swedavia.

Bolaget, som är verksamma i hela Sverige, söker nu nya medarbetare, som kommer att bli viktiga kuggar i utvecklingen av framtidens kundupplevelse.

– Hos oss får du möjlighet att arbeta med miljöfrågor inom ett brett spektrum av flygplatsens verksamhet, i en bransch där miljö- och klimatfrågorna är av största vikt. Miljöarbetet är i ständigt fokus och vår ambition är att förbli ledande när det gäller att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan, säger Therese Forsström.

Swedavia söker främst två nya medarbetare – en miljöchef på Malmö Airport och biträdande miljöchef till Stockholm Arlanda Airport, med ansvar för att samordna övergripande tillståndsfrågor på flygplatsen.

Mer om tjänsten som biträdande miljöchef, Stockholm:

Du är miljöchefens högra hand och hjälper till med samordning kopplat till uppföljning av tillståndsrelaterade frågor. Som biträdande miljöchef är ditt uppdrag att agera sakkunnig inom ett stort spektrum av miljöfrågor i såväl den löpande operativa verksamheten som i olika projekt.

Du kommer att arbeta brett inom olika miljöområden med praktisk tillämpning av flygplatsspecifika miljöfrågor, exempelvis utsläpp till luft, kemikalier, vatten och avfall. I arbetsuppgifterna ingår även att arbeta med uppföljning, rapportering och kravställning. Du bidrar vid framtagning av underlag för tillståndsansökningar, villkorsändringar samt anmälningsärenden.

Läs mer och ansök här!

Mer om tjänsten som miljöchef, Malmö:

Som miljöchef har du en viktig roll i arbetet med ständiga förbättringar inom miljöområdet. Här erbjuds en mycket omväxlande och ansvarsfull tjänst där du har möjlighet att göra skillnad.

Som miljöchef leder och utvecklar du det operativa miljöarbetet på flygplatsen. Du säkerställer att verksamheten och processerna bedrivs enligt gällande miljötillstånd, lagstiftning och framtagna rutiner. Du kommer att vara ett stöd till såväl flygplatschefen som andra chefer i organisationen och ansvarar för att ledare och medarbetare på flygplatsen har den kunskap som krävs inom miljöområdet.

Läs mer och ansök här!

Om Swedavia:

Swedavia är företaget som alltid är vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vill göra stora avstånd små. Företaget bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via Swedavias flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Målet är att människor ska flyga med gott samvete och därför tas sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.  

Läs mer om Swedavia här

Texten är en annons från Swedavia