Nytt barkoncept: drinkar av matrester

Överbliven mat utgör huvudingredienserna när Scandic-hotellet Haymarket lanserar sitt nya barkoncept.

Idag lanserar Scandic-hotellet Haymarket sitt nya barprojekt. Under tre månader kommer baren Paul´s att servera drinkar av överblivna råvaror som annars skulle gått till spillo. Det kan handla om skum som blir över i kannan efter att baristan gjort en capuccino, en ensam croissant som ligger kvar i brödkorgen efter frukosten eller fruktskal från frukt som använts till en efterätt. Förhoppningen är nu att fler barer ska ta efter konceptet.

3 drinkar på återvunna råvaror

 Clarified Chai Latte
2,5 ml gin
1 ml vaniljsyrup
Återvunnet te
2,5 ml cappuccino skum, klarifierat
1 ml citron
1,5 ml ananas

Not so skinny skins fizz
5 ml calvados, tvättat med överblivet smör
3 cl sirap gjord på ananas-skal
2 ml limejuice
äggvita
soda
salt

Coretto Julep
50 ml grappa
20 ml sirap gjort på överblivet kaffe
Garneras med det som finns för dagen

Källa: Haymarket, Paul´s bar