Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration
Här hittar du samtliga artiklar, fördjupningar och analyser om Klimatutsläpp på aktuellhallbarhet.se. Följ ämnet för att uppdatera dig i händelseutvecklingen om Klimatutsläpp.
Debatt
Sverige överger nu två århundraden av alliansfrihet. Det är rimligt att vara kritisk mot processen, men oavsett ingångsvärden också nödvändigt att förhålla sig till den nya verkligheten. Inte minst vi som förstår att det akuta klimathotet och den begynnande sjätte massutrotningen är existentiellt avgörande för hela vår gemensamma framtid bör göra det bästa av Nato-medlemskapet, skriver Mattias Goldmann,
Klimat
Den internationella, informella sammanslutningen Romklubben, som sitter med i EU-kommissionens rådgivande plattform för hållbara finanser, varnar för att lyssna på nationella intressen som kan omkullkasta syftet med EU:s taxonomi.
Debatt
Vi anser att det är en nödvändighet att alla kommuner deltar i klimatarbetet för att klara klimatkrisen. Här kommer därför våra tips till alla kommuner för en lyckad omställning, skriver Klimatkommunerna.
Debatt
Företagen vill inte bara visa upp vad de gör här och nu utan vill även få förutsättningar att fortsätta vara innovativa och ambitiösa i sitt klimatarbete, skriver Susanna Zeko, vd och generalsekreterare för Internationella Handelskammaren i Sverige.
Debatt
Redan i dag sinkar kompetensbristen omställningsarbetet och till 2045 kommer tre av fyra branscher ha rekryteringsproblem som står i vägen för klimatambitionerna, skriver Ulrika Wallén och Jesper Gyberg på Svenskt Näringsliv.
Klimat
Sveriges värderas olika i världens två ledande index över hur effektivt världens länder arbetar med klimatfrågan. Aktuell Hållbarhet tittar på varför Sverige placerar sig olika i indexen och ställer samtidigt frågan till fyra experter – hur bra är egentligen Sveriges klimatarbete ur ett internationellt perspektiv?
Experterna förklarar:
* Så bra är det svenska klimatarbetet
* Här är det svenska klimatarbetets brister
* Det behöver Sverige göra för att behålla och förbättra sin position som global klimataktör.
Klimat
SSAB, LKAB och Vattenfall går vidare med sitt initiativ för en koldioxidfri stålindustri. Om man lyckas kommer 10 procent av Sveriges koldioxdutsläpp att försvinna. Samtidigt skulle den nya metoden för stålframställning driva på övergången mot ett förnybart energisystem.