Pioneer of the Year: Här är de 10 finalisterna

Hållbarhetstävlingen Pioneer of the Year ska utse ett nystartat företag som arbetar med en socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar affärsmodell. Nu kan du rösta på de tio finalisterna.

Arrangörerna bakom Pioneer of The Year beskriver tävlingen som "ett ungdomligt tävlingskoncept designat för att stimulera framväxten av socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbara företag". Vinnarna utses av en jury samt av allmänheten som får rösta på projektets hemsida.

Tre vinnare komme att få ett stimulanspaket, som mer konkret innebär hjälp från etablerade entreprenörer, startkapital, kontorsplats samt globala affärsnätverk som ska hjälpa till att skaffa de nya företagens första kunder.

Här är finalisterna: 

Josefin Uhnbom, 30, "Matintresserad doer som vill bidra till ett samhälle där människor får använda sin kreativitet och kapacitet.

Jesper Lejfjord, 25, "Ung entreprenör med passion för samhällsentreprenörskap och planer för att förändra världen."

Hanna Mia Brekkan, 20, "Hon kombinerar kunskap kring hållbar utveckling med sitt musicerande för att skapa en hållbar verksamhet som bidrar till förändring."

Daniel Losinski, 25, "Är en målmedveten student på entreprenörskapsprogrammet i Lund som drivs av att engagera mig i projekt inom socialt entreprenörskap."

Magdalena Zeijlon, 29, "Konsult, inspiratör och kompetensutvecklare."

Andreas Liljendahl, 23, "Andreas arbetar för att individer och organisationer ska bli bättre på att hjälpa världen och ta sitt sociala ansvar."

Siri Maassen, 29,  "Är miljöspecialist med ett genuint engagemang för en hållbar värld och med stor erfarenhet och kunskap om opinionsbildande arbete."

Simon Flato, "Hängiven social nätverkare som älskar hållbara lösningar, nya projekt och farmors syrliga bärpaj."

John Engholm, 25 Problemlösande jurist från Uppsala med en vilja att utmana som gett upphov till ett kreativt entreprenörskap

Per Lund,  "Grundare av MycroAction som erbjuder ett lönsamt alternativ till välgörenhet."