söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktuell Hållbarhets kommunrankning 2021 – beställ rapporten 

Aktuell Hållbarhets kommunrankning mäter aktivitet och ambition inom en rad olika områden som har betydelse för omställningen till ett hållbart och fossilfritt samhälle.

Ambitionen är att ge en mångsidig bild av hur kommunerna integrerar klimat - och miljöfrågor i till exempel samhällsplanering, lokal infrastruktur och upphandling.

Rankningen genomförs i år för 13:e året i rad. Vi ser en positiv utveckling inom vissa miljöområden, medan mycket återstår att göra inom andra.

Kommunrankningens kärna är de enkätfrågor som ställs varje år, den här gången 23 stycken. Där svarar kommunerna inte bara ja eller nej. Möjligheten att i fritext förklara sina svar ger en mångfacetterad och unik samlad bild av kommunernas hållbarhetsarbete, med särskilt fokus på miljö och klimat. 

I rapporten kan du läsa fördjupade analyser av årets resultat. Här finns bland annat en sammanställning av svaren på samtliga enkätfrågor med utförliga utdrag från kommuners kommenterade svar. Rapporten innehåller också intervjuer med kommuner i framkant och ger en bra bild av läget ser ut just nu.