Så charmar du rekryteraren

Här är en räcka tips på hur du skriver omkull rekryteraren och ror jobbet i land.

Karriärproffset Charlotte Hågård levererar jobbsökartipsen på Metro Jobb.
Till att börja med måste du se skillnaden mellan ett cv och personligt brev. Det första är meritlista över ditt yrkesliv och dina utbildningar medan det andra är en presentation av din person till arbetsgivaren. Glöm inte att lyfta fram sådant som är viktigt för jobbet du söker i ditt cv, det vill säga att puffa för relevanta uppgifter.

Se också till att det personliga brevet är anpassat till tjänsten. Använd inte samma mall till jobben du söker. Föreställ dig hur arbetsgivaren tänker och resonerar, varför han eller hon ska anställa just dig. Och kom ihåg att sälja in dig själv. ”Skriv en lista över alla kunskaper och erfarenheter du har och fråga andra vad som är bäst med dig”, rekommenderar Charlotte Hågård.

Undvik klyschor, uppträd proffsigt i språket och rabbla inte gamla misstag, framför allt bör anslaget i tonen vara pang på, så att du drar till dig intresset.
Längden på brevet ska enligt karriärproffset vara max en A4 långt. Berätta vad du erbjuder och betona att du är mycket angelägen om att träffa arbetsgivaren.

Läs mer Metro Jobb.