Så gör du grön kometkarriär

På jakt efter drömjobbet i den gröna sektorn? Grattis - du har kommit rätt!

Allt fler företag inser affärsnyttan med att ta miljö- och klimatfrågorna på allvar. I takt med det ökar efterfrågan på experter. I dag är det snudd på omodernt att inte hålla sig med en hållbarhetschef. Det ger goodwill och stärker företagens varumärken.

Men det där med att ansvara för hållbarhets- och/eller miljöfrågorna på ett företag är bara ett i raden av yrken som står till buds på den gröna marknaden, som växer så det knakar inom exempelvis sektorer som cirkulär ekonomi och återvinning.

I den här länken hittar du flera gröna jobb som har framtiden för sig, frågan är vad DU brinner för? Vill du rädda fisken i Östersjön? Då kanske biologyrket passar dig. Spana in vad jobbet innebär och hur du utbildar dig.

Vill du jobba som klimatproffs. I så fall krävs det en gedigen naturvetenskaplig grund där du måste vara duktig på att analysera vetenskapliga rapporter och siffror.

Miljödebattör, miljöjournalist, miljövetare, molekylärbiolog – listan är lång på spännande arbeten där var och en är specialist i sin bransch. Du kanske bara gillar att vistas i naturen och sköta om parker, kyrkogårdar och lekplatser. Då har du kommit rätt. Kolla in hur du når din dröm här och här.

Så här fick dessa människor sina gröna drömjobb, läs intervjuerna!