Skanska och KTH i nytt samarbete för hållbar samhällsbyggnad

Skanska och KTH inleder ett långsiktigt strategiskt samarbete med inriktning på hållbar samhällsbyggnad.

Överenskommelsen omfattar utbildning, forskning och innovation med särskild inriktning på hållbar samhällsbyggnad. Fram till 2015 ska samarbetet fokusera på området energi och installationer i byggnader, skriver Skanska i ett pressmeddelande

– Det här samarbetet är ett viktigt steg för en närmare samverkan med den akademiska världen. Tillsammans kommer vi nu att utveckla grönt byggande såväl vad gäller teknik som ekonomiska aspekter och jag är övertygad om att det kommer att leda till nya framsteg, säger Johan Karlström, VD och koncernchef på Skanska.

Skanska kommer att bli en nyckelpartner i KTH:s ”Faculty for Innovative Engineering”, som är en satsning på att stärka de långsiktiga samarbetena mellan skolan och externa partners. Ett viktigt instrument för samarbetet kommer att vara personutbyten mellan parterna, till exempel genom adjungeringar.

– Vi är mycket glada för det nya samarbetet med Skanska, som ger oss en stor, internationell partner inom projektutveckling och bygg. Det ska bli särskilt spännande att tillsammans utveckla framtidens gröna byggande, säger Peter Gudmundson, rektor för Kungliga Tekniska Högskolan, KTH.