onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Antikorruption

Advokatfirma anställer antikorruptionsexpert

Publicerad: 11 augusti 2015, 08:17

Vinge anställer hållbarhetsexperten och människorättsjuristen Parul Sharma, som arbetat på Sandvik och Stora Enso och nu är på CSR Sweden, för att bygga upp ett antikorruptionsprogram.


Att hantera korruptionsfrågor blir enligt advokatfirman allt viktigare för svenska företag som växer globalt. 2017 måste 2000 svenska företag med fler än 250 anställda rapportera om miljöfrågor, sociala frågor, mänskliga rättigheter och antikorruption och hur företaget hanterar dem.

– Den tuffare lagstiftningen och svenska företags ökade insikter att interna program måste finnas på plats gör att allt fler vänder sig till Vinge för att få hjälp. Ökningen är dramatisk, säger Maria–Pia Hope, vd för Vinge.

– Om inte företag aktivt börjar arbeta med dessa frågor kommer deras affärer att påverkas negativt. Avsaknad av kunskap och insikt slår direkt på nedersta raden. Det räcker inte att släcka enstaka bränder när en kris uppstår. Det är det långsiktiga arbetet med ledarskap och ledningssystem som ger resultat, säger Parul Sharma, som beskrivs som Sveriges ledande expert på antikorruption.

Parul Sharma har utbildat 350 bolag i hållbarhetsfrågor i Indien, Kina, Finland, Sverige och Argentina som rektor för The Academy for human rights in business. 2010-2012 rankades hon som en av Sveriges mest inflytelserika csr-experter. 2013 och 2014 listades hon som en av de mest mäktiga inom miljöfrågor. Parul Sharma har bott och verkat i Sydostasien i åtta år och har 15 års erfarenhet av så kallade högriskländer.

I september börjar hon sin anställning på Vinge, men hon kommer även i fortsättningen att vara rektor på The Academy for human rights in business.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev