lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Antikorruption

Företag vägleder om visselblåsarsystem

Publicerad: 1 mars 2022, 09:35

ICC:s vägledning för visselblåsarsystem riktar sig till företag av alla storlekar.

Foto: Getty Images/Halfpoint

Utvecklad av företag för företag, så beskriver Internationella Handelskammaren den nya vägledning för visselblåsarsystem som organisationen låtit ta fram.

Ämnen i artikeln:

Rapportera hållbarhetsrisker

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Flera företag har bidragit till en ny vägledning om visselblåsarsystem, som publicerats av Internationella Handelskammaren, ICC. Vägledningen innehåller konkreta råd kring att upprätta ett visselblåsarsystem som säkerställer att anställda tryggt kan rapportera risker i verksamheten.

”Ett välfungerande visselblåsarsystem är en grundläggande del för att företag ska bygga trovärdighet och tillit hos såväl anställda som konsumenter. ICC var tidiga med att utveckla olika typer av verktyg för att motverka korruption och andra risker i företag. På senare år har vi sett flera olika regelverk på området växa fram, och ICC:s visselblåsarvägledning hjälper företag att orientera sig bland dessa”, säger Susanna Zeko, generalsekreterare för ICC Sverige, i en kommentar.

ICC:s visselblåsarvägledning riktar sig till företag av alla storlekar och från alla sektorer. Vägledningen är tydlig med att alla visselblåsarsystem måste vara en aktiv del av organisationskulturen och att det inte finns något enskilt system som passar alla verksamheter.

Läs ICC:s visselblåsarvägledning 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev