fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Antikorruption

Läkemedelsindustrin pekas ut för korruption

Publicerad: 2 juni 2016, 07:35

Var tionde korruptionsutredning i USA berör läkemedelsbranschen. Det är mer än finansbranschen och trots flera avslöjanden de senaste åren förbättras inte läkemedelsindustrins förmåga att hantera utmaningarna, menar Transparency International som kartlagt branschen. Enligt Transparency International…


Var tionde korruptionsutredning i USA berör läkemedelsbranschen. Det är mer än finansbranschen och trots flera avslöjanden de senaste åren förbättras inte läkemedelsindustrins förmåga att hantera utmaningarna, menar Transparency International som kartlagt branschen. Enligt Transparency International tar varken företag eller regeringar tag i frågan om korruption inom läkemedelsbranschen. Problem som pekas ut handlar bland annat om att läkare betalas för att delta i utvärderingar av läkemedel som de aldrig skrivit ut och att företag spökskriver forskningsunderlag. Annan typ av korruption som förekommer gäller företag som köper sig förbi lagstiftning.
Transparency International beskriver hur en industrifinansierad studie av antidepressiva läkemedel visat på 94 procent lyckade resultat. När samma studie utfördes av amerikanska myndigheter uppgick det positiva utfallet till 51 procent.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev