Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Antikorruption

Så ska investerare bli bättre på att motverka korruption

Publicerad: 22 september 2021, 09:33

Den nya plattformen ska bland annat sprida kunskap samt främja transparens, integritet och ansvarsutkrävande.

Foto: Getty Images

Stora svenska investerare har gått samman för att stärka arbetet mot penningtvätt och mutor.


Ämnen i artikeln:

JuridikSvenskt Näringsliv

Att svenska företag ertappas med både penningtvätt och mutor kan stå företagen såväl som dess ägare dyrt. Det menar Transparency International Sverige som nu tillsammans med sex svenska investerare lanserar en ny plattform för att driva frågor kopplade till korruptionsrisker, inhämta och sprida kunskap samt främja transparens, integritet och ansvarsutkrävande.

Den nya plattformen, kallad Investors Integrity Forum, är även tänkt att bidra till fördjupad analys av och dialog med företag som på olika sätt stöter på geografiska eller företagskulturella utmaningar som försvårar en öppen och transparent regelefterlevnad. 

”Ett robust arbete mot korruption är en investering i hållbarhet och skapar bättre förutsättningar för lönsamma investeringar”, säger Ulrik Åshuvud, ordförande för Transparency International Sverige, i en kommentar.

De investerare som medverkat till den nya plattformen är Folksam, Första AP-fonden, SEB Investment Management, Skandia, Svenska kyrkan och Swedfund.

Läs mer om Investors Integrity Forum

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

JuridikSvenskt Näringsliv

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.