Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Jämställdhet

Brommapojkarna satsar på jämställd sponsring

Publicerad: 1 juli 2020, 09:11

Illustration: Mohamed Mahmoud Hassan/ Public Domain Pictures


Idrottsföreningen Brommapojkarna, BP, erbjuder nu sina sponsorer en sponsring som utgår från ett jämställdhetsperspektiv där struktur och granskning säkerställer en jämställd resursfördelning av sponsringspengarna. Arbetet utgår från standarden AA1000AS Assuraence Standard och målsättningen är att skapa en idrottsrörelse med lika villkor för alla.

Enligt BP är projektet det första av sitt slag i Sverige och arbetet startade med att föreningen beviljades statsbidrag tillsammans med stiftelsen Fair Play för att bedriva ett jämställdhetsprojekt. I det arbetet tog BP fram riktlinjer för jämställd resursfördelning inom idrotten och det är genom att följa dessa riktlinjer som föreningen nu lanserar det den kallar jämställd sponsring. 

”Att vi erbjuder våra partners jämställd sponsring och därmed förbättrar förutsättningarna för våra spelare är ett stort delmål som vi är otroligt stolta över att nå. Vi ser arbetet för jämställd resursfördelning som en viktig del i vår verksamhetsutveckling, där vi försöker hitta lösningar på strukturer som i dag råder istället för att se problem”, säger Stina Jansson, affärschef på BP, i en kommentar.

Läs ”Praktisk guide för jämställd resursfördelning” 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.