Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Jämställdhet

Jämställdheten ökar inom fastighetsbranschen

Publicerad: 17 augusti 2017, 11:27

Allt fler kvinnor innehar maktpositioner i den traditionellt mansdominerade fastighetsbranschen. Det visar en ny undersökning.


Jämställdheten ökar inom fastighetsbranschen. Det visar en ny undersökning från Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation. Fastighetsbranschen som traditionellt sett varit en mansdominerad sektor har under senare år arbetat aktivt med jämställdhet och det är effekterna av det arbetet som man nu ser menar Mona Finnström, vd för Fastigo.
– Fastighetsbranschen har länge arbetat medvetet med jämställdhetsfrågor och det är glädjande att branschen är på god väg att bli helt jämställd. Vi kommer att fortsätta arbeta med att se till att både kvinnor och män finns representerade i alla yrkeskategorier och på alla nivåer i branschen, säger hon i en presskommentar.

Idag har mer än hälften av företagen inom den svenska fastighetsbranschen en ledningsgrupp där minst 40 procent utgörs av kvinnor. Andelen kvinnliga vd:ar har vuxit från 18 procent 2014 till 23 procent idag. Andelen kvinnliga styrelseledamöter har ökat från 29 till 35 procent under de senaste tre åren.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.