Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Jämställdhet

Uppsala kommun får jämställdhetsråd

Publicerad: 30 maj 2016, 05:37

Rådet ska utveckla och följa upp stadens arbete med att öka jämställdhet mellan kvinnor och män.


I Uppsala kommuns nyinrättade jämställdhetsråd ingår nio ledamöter från åtta partier. Ordförande blir kommunalrådet Illona Szatmari Waldau (V).

– I Uppsala har vi högt ställda mål i jämställdhetsarbetet. Jämställdhetsrådet ska stötta det arbetet, genom att skapa strategier för jämställdhet och öka hela organisationens medvetenhet om vikten av jämställdhetsperspektiv i beslutsfattandet, säger Illona Szatmari Waldau, i ett uttalande.

Rådet består av sex kvinnor och tre män och det ska sammanträda fyra gånger årligen. Det är inte ett beslutande organ utan ska diskutera jämställdhetsarbetet och vara kommunstyrelsens rådgivare i jämställdhetsfrågor. De huvudsakliga uppgifterna är att öka medvetenheten om betydelsen av ett jämställdhetsperspektiv i alla politikområden och i samtliga styrelser och nämnder, att följa utvecklingen på jämställdhetsområdet och sprida ny kunskap i kommunen, att diskutera strategier för att nå målen om ökad jämställdhet och att initiera, underlätta och följa upp nämndövergripande frågor ur ett jämställdhetsperspektiv.

Ledamöterna är Ilona Szatmari Waldau (V) – ordförande, Sevana Bergström (L) – vice ordförande, Peter Gustavsson (S), Ylva Stadell (S), Rickard Malmström (MP), Fredrik Ahlstedt (M), Anne Lennartsson (C), Felicia Sundmark (KD) och Sadaf Nasiripour (FI).

Martina Frisk

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.