måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mångfald

Så kan innovation bidra till mångfald

Publicerad: 9 november 2021, 10:28

Det råder brist på mångfald i stadsplanering och investeringar, enligt Innovationsföretagen.

Foto: Getty Images

Innovationsföretagen vill bidra till ökat fokus på mångfald i design- och planeringsfasen.

Ämnen i artikeln:

InnovationSocial hållbarhet

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Trots att Sveriges jämställdhetsarbete pågått länge i både näringslivet och offentlig sektor inkluderas inte olika perspektiv tillräckligt i vare sig stadsplanering eller investeringar i dagens samhälle. Det menar Innovationsföretagen, som med den nya rapporten ”Innovation för mångfald” vill belysa vikten av mångfald i samhället och förtydliga hur företags konkurrenskraft stärks när fler perspektiv tas med.

”Vi behöver få in fler perspektiv och insikter redan i design- och planeringsfasen. I rapporten lyfter vi därför bland annat arbetet med ett nyutvecklat system för jämlikhetscertifiering för stadsplaneringsprocesser och byggprojekt. Vi presenterar även ett projekt om social hållbarhet och hur sociala obligationer kan möjliggöra rätt investeringar i områden som behöver det som mest”, säger Magnus Höij, förbundsdirektör på Innovationsföretagen, i en kommentar.

Bland annat pekar Innovationsföretagen på att fler grupper måste tas i beaktande när städer utvecklar allt från bostads- och parkområden till olika stationsmiljöer.

Läs rapporten om innovation och mångfald 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev