tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mänskliga rättigheter

Borås inrättar MR-månad

Publicerad: 12 oktober 2021, 09:25

Borås.

Foto: RTobon/ Getty

Borås stad inrättar kommunens första ”rättighetsmånad” med fokus på alla människors lika värde och mänskliga rättigheter.

Ämnen i artikeln:

Social hållbarhet

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Den 10 november startar Borås stads första ”rättighetsmånad” då kommunen fokuserar extra mycket på att kommunicera kring alla människors lika värde och mänskliga rättigheter. Initiativet har fått namnet ”Din rätt att...” och syftar till att sprida information om kommunens arbete med mänskliga rättigheter. Borås stad berättar på sin hemsida att kommunens verksamheter till stor del utgår från de mänskliga rättigheterna, som till exempel genom uppdrag om integration, folkhälsa, tillgänglighet och barns rättigheter. På hemsidan skriver kommunen att ”Borås Stad ska vara ett föredöme när det gäller skyddet av de mänskliga rättigheterna och motverka diskriminering och rasism.”

Månaden startar den 10 november och avslutas på den internationella dagen för mänskliga rättigheter, den 10 december. Under månaden arrangeras aktiviteter för invånare, politiker och anställda i kommunen. Under veckan kommer förutom en konferens på den internationella dagen för mänskliga rättigheter också Barnrättsveckan, Internationella mansdagen, En vecka fri från våld, Orange Day och Internationella dagen för personer med funktionsnedsättning att uppmärksammas.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev