Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mänskliga rättigheter

”Företag med produktion i Xinjiang måste dra sig ur”

Publicerad: 15 september 2022, 08:57

Henrik Lindholm menar att det i praktiken är omöjligt att kontrollera och förbättra arbetsmiljön för fabriksarbetare i Xinjiang-provinsen i Kina.

Foto: ETI Sweden

Nu blir pressen allt hårdare på företag med tillverkning i Kina att kartlägga sina leverantörskedjor. För två veckor sedan kom FN-rapporten om läget i Xinjiang och nu lägger EU-kommissionen ett förslag om förbud mot varor som tillverkats med hjälp av tvångsarbete.


Ämnen i artikeln:

VeckobrevFnKinaLeverantörskedjaH&MEuDue diligence

I går presenterade EU-kommissionen ett förslag om att förbjuda varor som tillverkats under tvångsarbete. Om förslaget blir verklighet kommer nationella myndigheter få möjlighet att förbjuda varor oavsett om de är

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.