torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mänskliga rättigheter

Han är årets mest hållbara ledare

Publicerad: 14 oktober 2016, 07:57

H&M:s vd Karl-Johan Persson får priset Hållbart Ledarskap 2016 av organisationen NMC Nätverket för hållbart näringsliv.

Ämnen i artikeln:

Hållbara AffärerÅteranvändningCirkulär EkonomiCsrEkologisk hållbarhetHållbara städer

Enligt NMC Nätverket för hållbart näringsliv är H&M:s vd Karl-Johan Persson duktig på att inspirera och utmana modeindustrin i en hållbar riktning. Han anses också kunna driva komplexa hållbarhetsfrågor och arbeta för långsiktig förändring. Därför belönas han nu med priset Hållbart Ledarskap 2016.

Juryns motivering lyder följande:
”Årets vinnare av Hållbart Ledarskap inspirerar och utmanar hela modeindustrin både i Sverige och internationellt. Karl-Johan driver komplexa hållbarhetsfrågor genom globala partnerskap med målet att åstadkomma långsiktig förändring på makronivå, exempelvis gällande bättre lönestrukturer. Under Karl-Johans starka och ödmjuka ledarskap har modejätten utvecklat hållbara innovationsprocesser och demonstrerat att företaget har kraft att förändra en hel bransch. Karl-Johan visar att även modebranschen måste och kan vara en del av omställningen.”

Priset Hållbart Ledarskap har delats ut av NMC sedan 1999.
– För H&M handlar hållbart ledarskap om att visa vägen och att våga arbeta långsiktigt, istället för att välja enkla lösningar som inte leder till bestående förändringar. Det är en förutsättning inte bara för ett hållbart ledarskap, utan för ett hållbart synsätt i stort. Det är en stor ära att ta emot detta pris – utan engagerade medarbetare som varje dag strävar efter att vara i framkant hade detta inte varit möjligt, säger Karl-Johan Persson i en kommentar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev