söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mänskliga rättigheter

H&M: Vi har skärpt insynen

Publicerad: 9 april 2015, 09:45

Klädbolaget skriver i sin hållbarhetsrapport för 2014 att insynen i leverantörskedjan skärpts.

Ämnen i artikeln:

H&M

Artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 9 april.

H&M tror att öppenhet i produktionsleden kan leda till förändringar i textilindustrin. I rapporten Conscious Actions Sustainability Report – som släpptes i dag, torsdag – berättar företaget att den offentliga leverantörslistan utökats.

H&M har 900 fristående leverantörer med cirka 1 900 fabriker. I rapporten utlovas en ökad insyn genom att inkludera viktiga spinnerier i den offentliga leverantörslistan.

– Just nu testar vi den så kallade Fair Wage-metoden, som utvecklats av Fair Wage Network, i tre modellfabriker. Även om det fortfarande är tidigt kan vi se lovande resultat från den första fabriken. Vi tar med oss dessa lärdomar och siktar på att skala upp detta till alla våra strategiska leverantörer senast 2018, säger Karl-Johan Persson, vd på H&M i ett pressmeddelande.

Rapporten innehåller drygt 80 hållbara initiativ som behandlar varje steg i produktionen av varorna. Företaget vill satsa på förnyelsebar energi för att minska påverkan på miljön och öka mängden produkter tillverkade av återvunnen bomull från begagnade textiler. Sedan 2013 har H&M fördubblat antalet insamlade textiler.

Fotnot: I mitten av mars avslöjade den internationella organisationen Human Right Watch att barn syr kläder åt H&M i Kambodja. Miljöaktuellt berättade om granskningen.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev