fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Certifiering och standarder

Först ut med cirkulärt certifierade badrumsprodukter

Publicerad: 4 augusti 2021, 09:41

Foto: C2CC

En tysk badrumsleverantör blir först med att sälja sanitetsprodukter i Sverige med den cirkulära certifieringen C2CC.


JR


Cradle to cradle-certifieringen C2C-Certified, eller C2CC, har de senaste åren fått ett allt större genomslag på den svenska marknaden. Nu meddelar världens största tillverkare av sanitetsprodukter, Grohe, att företaget börjar sälja sina första C2C-certifierade produkter i Sverige. Enligt Grohe är produkterna de första sanitetsprodukterna som certifieras enligt standarden. Det handlar om tre produkter som nu fått godkänt enligt C2C-certifieds kriterier, tre kranar samt ett duschset som samtliga uppnått certifieringen guld i Cradle to Cradle-certifieringen.

Certifieringen C2CC delas ut av den icke vinstdrivande organisationen Cradle to Cradle Products Innovation Institute som har huvudkontor i Oakland, Kalifornien och Amsterdam, Nederländerna. För att en produkt ska klara certifieringen utvärderas den utifrån de fem kriterierna materiell hälsa, materialåteranvändning, förnybar energi, vattenförvaltning och social rättvisa.

Grohe, som har sitt ursprung i Tyskland men i dag ägs av det japanska konglomeratet Lixil, skriver i en kommentar till certifieringen att företaget nu kommer att fortsätta att utveckla återtagningsprocesser för kasserade badrumslösningar och certifiera fler produkter.

Läs mer om C2C-certifieringen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev