“Cirka 50 procent av klimatavtrycket från vete kommer till exempel från lustgas”, säger Helena Allard, hållbarhetschef på Svenskt Sigill.
Foto: Getty Images
Lustgasutsläpp försvårar klimatberäkningar på livsmedel
Ny forskning visar att beräkning av lustgasutsläpp från jordbruk är mer komplext än vad som tidigare framgått. Beräkningar av klimatavtryck från livsmedel ger därför inte en sann bild.
Jon Röhne
En ny stor global studie från ledande forskare visade under hösten att utsläppen av dikväveoxid, eller lustgas, från mänskliga källor ökat med 30 procent under de senaste tre decennierna. Jordbruket
Läs vidare –
starta din prenumeration.
Första 30 dagarna utan kostnad
Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.