onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Certifiering och standarder

“Cirka 50 procent av klimatavtrycket från vete kommer till exempel från lustgas”, säger Helena Allard, hållbarhetschef på Svenskt Sigill.

Foto: Getty Images

Lustgasutsläpp försvårar klimatberäkningar på livsmedel

Ny forskning visar att beräkning av lustgasutsläpp från jordbruk är mer komplext än vad som tidigare framgått. Beräkningar av klimatavtryck från livsmedel ger därför inte en sann bild.

Publicerad: 8 december 2020, 15:43

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

En ny stor global studie från ledande forskare visade under hösten att utsläppen av dikväveoxid, eller lustgas, från mänskliga källor ökat med 30 procent under de senaste tre decennierna. Jordbruket

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev