Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

Clas Ohlson inför uthyrning i alla butiker

Publicerad: 3 september 2020, 08:21

Detaljhandelskedjan Clas Ohlson inför därför möjligheten att hyra verktyg i samtliga butiker.

Foto: Mostphotos

I Clas Ohlsons butiker märks en kraftigt ökad efterfrågan på möjligheten att hyra i stället för att köpa.


Detaljhandelskedjan Clas Ohlson ser en stark trend kring att hyra istället för att köpa och inför därför möjligheten att hyra verktyg i samtliga butiker. Det handlar om bland annat om borrmaskiner, kapsågar och produkter för städning som textil- och ångtvättar. 

”Uthyrningen är också ett led i vårt hållbarhetsarbete och vi vill hjälpa våra kunder att leva mer hållbart. För dem som använder verktyg sällan är det ett miljömässigt bättre alternativ att hyra än att köpa. I genomsnitt används en borrmaskin bara i 13 minuter. Där ser vi att vi kan göra skillnad, säger Stine Trygg-Hauger, Chief Commercial Officer på Clas Ohlson, i en kommentar.

Angående trenden med ökad efterfrågan på möjligheten att hyra produkter refererar Clas Ohlson till Svensk Handels senaste hållbarhetsundersökning där nästan en fjärdedel av tillfrågade personer anger att de kommer försöka hyra eller köpa begagnat, vilket är en kraftig ökning jämfört med tidigare undersökningar.

 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.