Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

Corona stoppar återanvändning i USA

Publicerad: 17 mars 2020, 13:59

Flera affärskedjor i Nordamerika stoppar nu cirkulära affärsmodeller till följd av det nya coronaviruset. Exempelvis slutar Starbucks servera kaffe i återanvända muggar.


Kunder som tar med sig en egen mugg kommer att fortsätta få rabatten på 10 cent. Men de kommer inte att kunna använda den. Det är beskedet från kaffekedjan Starbucks, som nu har slutat servera kaffe i återanvända muggar i USA och Kanada, enligt CNN. Anledningen är att företaget vill minska risken för att sprida det nya coronaviruset. Ett liknande besked lämnar även Dunkin´ Donuts i USA och den kanadensiska kaffekedjan Tim Hortons, vilka båda slutar servera kaffe i kundernas egna muggar.

I New York varnas nu även för smittospridning till följd av stadens nya förbud mot plastpåsar i mataffärer som började gälla 1 mars. Bland annat kräver den republikanska politikern John Flanagan att den nya lagen dras tillbaka under coronaepidemin, för att viruset inte ska spridas när kunderna tar med sig egna påsar och kassar, rapporterar New York Times.

Risken för spridning av coronaviruset har även kommit på tal i fråga om second hand-försäljning och uthyrning av kläder. Företaget Rent the Runaway som hyr ut kläder i USA uppger dock på sin hemsida att kläderna tvättas för att stoppa spridning av virus, influensa och förkylning och att det sannolikt även är effektivt mot det nya coronaviruset. I Sverige hyr bland andra företaget Something Borrowed ut kläder och de uppger på sin hemsida att kläderna tvättas och är rena när de hyrs ut.

 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News