Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

Dags att nominera till priset Sveriges bästa hållbarhetschef!

Publicerad: 26 oktober 2022, 10:34

Aktuell Hållbarhet har delat ut utmärkelsen Sveriges Bästa Hållbarhetschef sedan år 2014. Prisets syfte är att identifiera och lyfta fram de bästa hållbarhetscheferna i näringslivet, för att inspirera, motivera samt stärka hållbarhetschefens viktiga roll.

Foto: smartboy10/Getty Images

Aktuell Hållbarhet har delat ut utmärkelsen Sveriges Bästa Hållbarhetschef sedan år 2014. Nu är det dags att nominera årets pristagare – lämna dina förslag här!

Ämnen i artikeln:

HållbarhetskommunikationToppnyheter onsdag

AHr

Aktuell Hållbarhet, redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se


Nu kan du vara med och nominera Sveriges bästa hållbarhetschef. Är det din chef?  Eller någon annan chef du känner till? Eller kanske du själv?

Nominera här! 

I år delas priset ut i samarbete med Ledarna. En jury utvärderar de nominerade kandidaterna utifrån följande övergripande kriterier:

Åstadkommen affärsnytta

Hur personen har bidragit till hållbar affärsutveckling på ett såväl strategiskt som operativt sätt. Det kan exempelvis handla om att utveckla nya hållbara affärsmodeller genom att skapa nya sätt att sälja produkter och tjänster.

Åstadkommen hållbarhetsnytta

Vilken övergripande effekt och betydelse har arbetet haft ur ett hållbarhetsperspektiv? Har insatserna kanske till och med drivit delar eller till och med hela marknaden i mer hållbar riktning?

Ledarskap

En förutsättning för att åstadkomma resultat är ledarskap, såväl internt som externt. Att driva omställning handlar mycket om att få med sig medarbetare, ledningsgrupp och styrelse samt externa intressenter som leverantörer och kunder.

Innovation och nytänkande

Den fjärde parametern fokuserar på personens innovationsförmåga och nytänkande. Hur unika är de åstadkomna lösningarna? Har andra aktörer, exempelvis kunder eller konkurrenter, inspirerats av initiativen?

Sista datum att nominera är 2 november 2022.

Sveriges bästa hållbarhetschefer genom tiderna

2021 - Andreas Follér, Scania

2020 - Kaj Török, Max Burgers

2019 - Anna Denell, Vasakronan

2017 - Louise König, Coop

2016 - Claes Johansson, Lantmännen

2015 - Lena Hök, Folksam

2014 - Charlotta Szczepanowski

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev