Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

Fenix Outdoor: Covid kan komma att påverka leverantörsarbetet

Publicerad: 9 mars 2021, 10:19

Aiko Bode, hållbarhetschef på Fenix Outdoor.

Foto: Fenix Outdoor

Efter ett år med pandemi kan företaget Fenix Outdoor konstatera att hållbarhetsarbetet fortsätter som planerat. Men leverantörsarbetet har blivit svårare, och på längre sikt pandemin göra att satta mål blir svåra att nå.


Covidkrisen har än så länge inte nämnvärt påverkat hållbarhetsarbetet på ett negativt sätt för Fenix Outdoor, ett företag som bland annat äger varumärken som Fjällräven, Naturkompaniet, Tierra och Primus. De effekter företaget hittills känt av handlar om leverantörsarbetet, till exempel kommunikation med de textilfabriker som syr upp företagets kläder. 

– Det effekter vi hittills kan se av pandemin på vårt hållbarhetsarbete är att vi inte kan engagera oss så mycket som planerat med våra underleverantörer, säger Aiko Bode, hållbarhetschef på Fenix Outdoor till Aktuell Hållbarhet. 

Om pandemin fortsätter, till år 2022 eller längre, menar Aiko Bode att vissa hållbarhetsmål kopplade till leverantörsarbetet kan komma att påverkas negativt. 

– För att nå våra mål som är satta utifrån Agenda 2030 så behöver vi interagera mer och skapa mer utbyte med våra leverantörer. Om pandemin fortsätter bortom 2022 så kommer vi att halka efter inom ett antal mål som vi satt upp, säger han. 

Aiko Bode berättar att covidkrisen och dess effekter kommer att hanteras i den kommande hållbarhetsredovisningen. Vad gäller bolagets väsentlighetsanalys säger han att pandemin inte haft någon större påverkan, men att några hållbarhetsfrågor nu fått ny uppmärksamhet. 

 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.