Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hållbarhetsarbete

Fler chefer ska utbildas i hållbarhet

Publicerad: 7 April 2021, 09:32

Ledarna och NMC Nätverket för hållbart näringsliv inleder samarbete. Bland annat ska cheferna utbildas i hållbarhet så arbetet inte tappar fart.

Foto: fizkes/ Getty

Ledarna och NMC anser att cheferna tappar fart i hållbarhetsarbetet. Därför börjar de nu samarbeta så cheferna kan få rätt förutsättningar för att leda omställningen.


De chefer som är medlemmar i Ledarna ska nu erbjudas samma mentorskapsprogram inom hållbarhet som NMC Nätverket för hållbart näringsliv tidigare erbjudit sina medlemmar.

Enligt de bägge intresseorganisationerna tappar cheferna fart i hållbarhetsarbetet. På senare år är det allt färre chefer som beskriver sitt hållbarhetsansvar som tydligt. Genom samarbetet mellan de två organisationerna ska cheferna få rätt förutsättningar att leda omställningen.

”Chefens roll i den gröna omställningen är helt central. Chefer gör skillnad och vi vet att de vill vara med och ställa om. Men om hållbarhetsuppdraget är otydligt riskerar omställningen att bromsa in”, säger Andreas Miller förbundsordförande Ledarna, i en kommentar.

Förutom samarbete kring utbildning, där även medlemmar i NMC erbjuds utbildning i ledarskap, så tar nu Ledarna även plats i juryn som utser vinnaren av priset Hållbart ledarskap 2021.

”Vi ser många möjligheter med vårt nya samarbete eftersom det väver samman två av de kanske viktigaste frågorna på näringslivets agenda – nämligen hållbarhet och ledarskap. Tillsammans skapar vi en möjlighet att lyfta frågor som tydliggör ledarskapets roll i den hållbara omställningen samtidigt som vi når en större målgrupp för mentorskapsprogrammet och priset Hållbart Ledarskap”, säger Zara Berglund, tf. Generalsekreterare för NMC, i en kommentar.

Jesper Saltebro

Reporter

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.