Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

Företagsledare: Tydlig koppling mellan hållbarhet och digitalisering

Publicerad: 3 september 2021, 09:07

KPMG presenterar de första resultaten från sin ”2021 CEO Outlook survey”.

Foto: KPMG

Hållbarhet och digitalisering är tätt sammankopplade, menar vd:ar från hela världen som även vill se ekonomiska stimulanser för hållbarhetssatsningar.


Ämnen i artikeln:

Hållbarhetskommunikation

Av drygt 1 300 tillfrågade vd:ar från elva länder uppger tre fjärdedelar att deras strategiska investeringar i hållbarhet och digitalisering är extremt tätt sammankopplade. Samtidigt pekar vd:arna på att hållbarhetsstrategierna bättre måste reflekteras i det finansiella resultatet. Av KPMG:s undersökning ”2021 CEO Outlook survey” visar det preliminära resultatet att endast 37 procent anser att deras ESG-program stärker det finansiella resultatet.

Samtidigt säger sig ungefär en tredjedel av vd:arna planera för att investera mer än tio procent av företagets vinst i hållbarhetsåtgärder. Dock menar 77 procent att det krävs ekonomiska stimulanser från regeringen för att sätta verkligt fart på hållbarhetsinvesteringarna.

Av svaren framgår även att det finns en efterfrågan på transparens och hållbarhetsredovisning från intressenter, men att många företag samtidigt har svårt att förmedla ett hållbarhetsbudskap. 58 procent av vd:arna anger att de upplever krav på att redovisa hållbarhetsaspekter och 42 procent att de kämpar med att berätta en övertygande ”ESG-story”.

Läs de första resultaten från KPMG:s vd-undersökning 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Hållbarhetskommunikation

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News