måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

Ledarna: Många chefer upplever hållbarhetsuppdraget som otydligt

Publicerad: 26 augusti 2020, 09:09

Foto: Mohamed Hassan/ Pixabay

Bara fyra av tio chefer upplever att deras hållbarhetsuppdrag är tydligt formulerat.


JR


Två av tre chefer anser att det ingår i deras roll att arbeta med frågor som rör hållbar utveckling. Men bara fyra av tio chefer uppfattar att deras hållbarhetsuppdrag är tydligt formulerat. Det visar en studie där Sveriges chefsorganisation Ledarna låtit undersökningsföretaget Novus fråga 1 480 chefer om hur de ser på sitt eget arbete med hållbarhetsfrågor. 

Undersökningen, som presenterades under sommaren, visar att 60 procent av de tillfrågade cheferna anser att de driver på frågan om hållbarhet i organisationen. 85 procent av de tillfrågade trodde att betydelsen för hållbarhetsfrågor kommer att öka under de kommande fem åren. Av de tillfrågade upplevde 20 procent att de inte hade mandat att genomföra hållbarhetsstrategier i sin organisation och 70 procent uppgav att de behövde mer kunskap om hållbarhetsfrågor. 

Att bara fyra av tio chefer uppfattar att deras hållbarhetsuppdrag är tydligt är en minskning från 2014, då Ledarna genomförde en liknande studie. Då såg sex av tio sitt hållbarhetsuppdrag som tydligt. 

”Trycket på att ställa om verksamheter till att bli mer hållbara ökar ständigt och särskilt nu under coronapandemin då kraven på en grön omstart kommer från allt fler håll. Då är det beklagligt att chefernas uppdrag blir alltmer otydligt. Det krävs konkreta mål som cheferna kan ta med sig till medarbetarna”, säger Andreas Miller, förbundsordförande i Ledarna, i en kommentar. 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev