söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

New York kan införa unik hållbarhetslag för modeföretag

Publicerad: 14 januari 2022, 10:18

Alessandra Biaggi, ledamot av delstaten New Yorks senat, står bakom lagförslaget på hållbarhetsansvar för modeföretag. Foto: Flickr/NY Senate Photo

Stora modeföretag kan bli tvungna att redovisa hållbarhetsaspekter för att få bedriva verksamhet i delstaten New York.

Ämnen i artikeln:

Usa

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Stora klädföretag kan bli tvungna att redovisa hur de jobbar med socialt ansvar i leverantörsledet och för att minska sin klimatpåverkan för att få bedriva verksamhet i staten New York. Om det nya lagförlaget går igenom blir det den första lagen av sitt slag i USA och syftet uppges vara att få de större modeföretagen att ta ett ökat hållbarhetsansvar.

”Som en global mode- och affärshuvudstad har delstaten New York ett moraliskt ansvar att fungera som en ledare för att mildra modeindustrins miljömässiga och sociala påverkan” säger demokraten Alessandra Biaggi, ledamot av delstaten New Yorks senat som tagit initiativ till lagförslaget, i en kommentar.

Som förslaget är utformat ska lagen omfatta kläd- och skoföretag som omsätter mer än 100 miljoner US-dollar per år. Hållbarhetskraven gäller för att få göra någon form av ekonomisk transaktion i delstaten. Företag som inte följer kravet ska enligt förslaget betala motsvarande 2 procent av omsättningen och pengarna ska gå till en fond för miljöprojekt.

Läs lagförslaget ”Fashion Sustainability and Social Accountability Act” 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev