Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsarbete

Nytt avtal ska trappa upp hållbarhetsarbetet hos lokala företag

Publicerad: 17 december 2021, 10:40

Båstad turism och näringsliv har bland annat tagit fram checklistor för att stötta lokala företag.

Foto: Båstad turism och näringsliv

Ett nytt hållbarhetsavtal ska få lokala företag att trappa upp sina ambitioner.


Ämnen i artikeln:

Utbildning hållbarhet

Med hjälp av ett hållbarhetsavtal hoppas Båstad turism och näringsliv, som utgör kommunens näringslivsenhet, få lokala företag att starta eller öka på sitt hållbarhetsarbete. Ambitionen är att 200 företag ska skriva under avtalet inom två år, vilket bland annat innebär att de ska rapportera utvecklingen löpande.

– Vi tror att vi och företagen tillsammans kan göra mest skillnad. Avtalet är ett sätt för företagen att försäkra att de kommer göra sitt yttersta för att bidra till hållbarhet och från vårt håll har vi tagit fram en hållbarhetshandbok med checklistor för arbetet, säger Pathricia Hansson, näringslivsutvecklare på Båstad turism och näringsliv, till Aktuell Hållbarhet.

Genom att signera avtalet försäkrar företagen att de ska göra sitt bästa för att bidra till en hållbar utveckling. Båstad turism och näringsliv kommer sedan årligen att följa upp arbetet och ta in löpande rapportering.

Pathricia Hansson säger att modellen kan passa både stora och små kommuner och företag och att den bland annat fokuserar på att främja lokala produkter och tjänster.

Läs mer om Båstads hållbarhetskontrakt 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Utbildning hållbarhet

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.